5è aniversari del drís

26 d'agost de 2009

NAIXEMENT D'UNA POÈTICA

Avui 26 d'agost de 2014 fa cinc anys que va nèixer el dris, una poética  sorgida mentre feia les últimes correccions del llibre "Efectes naturals", el primer poemari escrit amb indrissos en llengua catalana. Per això encapçalo aquesta noticia amb les diverses presentacions del  recull poètic.

Recordo que va sorgir per casualitat i de forma involuntària, com una glopada d'aigua  a la boca juganera  d'un infant, fins i tot cal dir que no  vaig ser prou conscient de la descoberta fins després de comentar-ho a l'Isidro Iturat, el creador de l'indrís, qui en va difondre la idea per diversos portals d'Internet, entre els quals el que gestiona ell mateix WWW.indrisos.com.

Durant aquests cinc anys, juntament amb els escriptors i les escriptores que hem practicat la poètica, l'hem fet fer gran, tot i la seua brevetat discursiva.

Actualment el dris, amb tan sols cinc anyets, no només ha après a caminar sol sinó que també s'ha fet el seu espai dintre de les variants poètiques existents, en què diversos autors hi han trobat la seua pròpia veu artística.

 

GRÀCIES a totes les persones que m'heu ajudat a donar a conèixer el dris i amb les vostres creacions l'heu fet crèixer.

 

Avui estem de celebració. L'enhorabona!